Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
İncirin tatlısı enerji dolu huzurlarınızda!
Kestane nasıl kavrulur? faydaları ve zevki nasıl alınır.
Fırında kavrulmuş kestanenin, nihai kış aylarında atıştırmalığıdır.
Mineraller açısından da zengin ve C vitamini zengindir! Kestanelerin nasıl hazırlandığına, kestanelerin nasıl soyunacağına ve kızartılacağına dair faydalı bilgiler bulabilirsiniz.
İlk kez yaparken kavurmak zor olabilir buna takılmayın. Bu talimatlar ve kılavuzlar ile tam da mevsiminde kavrulmuş kestane lerin tadını çıkarta bileceksiniz.
Bıçakla yardımı ile kestanelere çizik atmak önemlidir. Kestaneler pişirme sırasında genişler, böylece kabuk daha kolay çıkarılırken onların patlamasını da önler. Keskin bıçakla elinizi kesmeden işe koyulalım ancak dikkatli olun ve keserken sıkıca tutun.
HAFTANIN ÖNE ÇIKAN TARİFi
Kestanelerin bir dış kabuğu (sert olanı) vardır ve bu kabuğun altında başka bir zar katmanı vardır.
Kabuğun yanı sıra deriyi de kolayca çıkarabilmek için işte takip etmeniz gereken birkaç adım:
Kestaneleri bir bıçakla iyice uzun çizik atın soyarken de ne kadar büyükse, soymaları o kadar kolay olur (daha derin değil!).
Kestaneleri önceden pişirin (veya alternatif olarak 1-2 saat suda bekletin).
Fırından çıkardıktan sonra nemli bir havluya sarın.
Kavurmada ne tür işlem kullanılmalı?
Bunları yerel süpermarkette veya pazarında satın aldığınız sürece yenilebilir olmalıdır. Emin değilseniz, her zaman satın almadan önce sorun.
Yiyecek aramayı seviyorsanız, ancak hangi kestane ağacının yenilebilir kestane taşıdığından emin değilseniz ve soracak kimseniz yoksa, onları toplamaktan kaçının. At kestaneleri yenilebilir olanlara benzer ancak oldukça zehirlidir!
Nasıl yenir? Dış kabuk ve iç deri çıkarılmalıdır.
Kestane nasıl yenir? Dış kabuk ve iç deri çıkarılmalıdır. Bir kez bittiğinde, istediği
Kestane nasıl yenir? Neyse özgüdür nasıl yapılır nasıl tüketilir.
Kış aylarında köy sobalarında daha çok yakışan bir atıştırmalık olmakla birlikte vitamin deposu.
Bursaya özgü olan kestane tatlısı birçok şekilde tüketiliyor. Ve birçok seveni de olmasına rağmen bir kez açmaya başlayıp tadını alınca istediğiniz gibi sıcak kestanenin tadını çıkarabilirsiniz.
Soyulmuş kavrulmuş kestanenin sunumu da önemli işte öneriler:
Özellikle odun kömüründe kavrulduklarında lezzetleri bir başka oluyor, ama işte size bazı fikirler:
Kış aylarında çay keyfi yaparken sobanın üstüne çizik atıp konulan kestanenin tadına elini yakarak soymak bambaşka bir keyif verici bir duygudur.
Kız aylarında parti verdiğinizde Sıcak içecek olan sıcak şarap eşliğinde veya sıcak elma şarabı ile harika seçenekleri.
Fırında kavrulmuş kestane kestane nasıl kızartılır?
Kestane kızartmanın en basit ve en etkili bir yolu da fırında. Bu lezzetli kış atıştırmalıklarını hazırlamak zahmetsiz bir yöntemdir.
Bununla birlikte, bir fırın tepsisine koyun ve set üstü ocak da yapabilirsiniz.
Tarif de aşağıdaki adımları izleyin, ancak bunları fırında pişirmek yerine bir tava / tava kullanın. Zaman zaman onları sallamak iyidir.
Bir profesyonel gibi ocakta kestane kızartmak için özel bir yetenek istemez tavaya koyup ocağın altını yakın çizik attığım kestaneyi koyup yanarcasına kızarta bilirsiniz.
Bursa’da Tatlıları çok meşhur olmakla birlikte çok çeşitli olarakta dünya çapında ihracat yapılan bir tatlıdır. Tatlısının tariflerini ileri günlerde siz okurlarla paylaşmaktan keyif duyarız.
Yorum Yaz